La regalitat

LA NIT DELS MUSEUS

Per amor a l'art

 

Demà 20 de maig de 2017, la Nit Europea dels Museus celebrarà la seva tretzena edició. Aquest esdeveniment festiu, impulsat pel Consell d'Europa l'any 2005 i desenvolupat en paral·lel als actes del dia Internacional dels Museus, té lloc el dia 18 de maig des de 1977. 

Com cada any, museus de tota Europa –al voltant de 3400– obriran les seves portes al públic de manera gratuïta i en horari nocturn, amb la voluntat de promoure un espai democràtic comú i, sobretot, amb la intenció d'apropar la creació artística contemporània als ciutadans. 

"Per amor a l'art", nombroses ciutats espanyoles se sumaran demà a aquesta iniciativa amb un plantejament molt atractiu, des de les set de la tarda fins la una de la matinada. Entre elles, per descomptat, la ciutat de Barcelona, de cada vegada més prometedora per la seva àmplia oferta cultural i pel seu extens programa d'oci, complementari a les col·leccions temporals i permanents dels museus. 

Però no només parlem dels museus més importants de la ciutat Comtal. La Nit en Blanc també oferirà l'oportunitat de veure oberts els centres d'art i jardins més emblemàtics de Barcelona. De fet, any rere any, augmenta el nombre d'entitats que se sumen a aquesta gran festa de la cultura, la qual cosa suposa un ventall artístic-creatiu immens que va més enllà de les col·leccions artístiques pròpies dels museus. Parlem de concerts en directe, performances, visites guiades i dramatitzades, actuacions en viu i tallers per a tota la família. No hi ha dubte que la Nit dels Museus és una excusa excel·lent per una bona dosi nocturna de cultura. El concepte és senzill: un dissabte de maig, gratuïtat, avantguarda, ciutadania, sostenibilitat i intercanvi són possibles, tot oferint una manera diferent de viure i gaudir de l'art a la ciutat de Barcelona. No t'ho pots perdre.